Havran - č.03/2008

Nové číslo oddílového časopisu pro členy a pro rodiče!

Obsah: Oznámení a novinky ~ Bodování za poslední dobu ~ Stoupání na Himalájský štít ~ Kronika z Prahy plné strašidel ~ Reportáž z Žirafy Střed ~ Nejvíce netradiční výpravu v životě ~ Komiks ~ Kalendář ~ Havran v síti

Klepnutím na titulní stránku otevřete PDF formát Havrana.

Kliknutím na "Zobrazit celý příspěvek" otevřete Havrana jako obyčejnou webovou stránku.

 


Úvodník

Tak jako jsme vám minule psali, že nechodíte na výpravy. Ukázali jste nám, že když se chce, tak to přecijenom jde. Ještě aby se nepřestalo chtít. Ale můžete se těšit, blíží se naše jediná dvojdenka na oblíbené místo, tak si to dopředu naplánujte. Navíc mohou jet i lidi, kteří obyčejně odjíždí na celý víkend na chaty, apod. A na konec jedna věc, která nás již dlouhý čas mrzí. Pánové, když někam nepřijdete, tak fajn, ale povinností je omluvit se! To se týká skoro všech, když někam nemůžete tak dejte vědět dostatečně předem.

 

Informujeme

  • Na výzvu o šefrédaktorovi k naší velké radosti zareagoval Mini, David říkal, že by také něco napsal. Díky! Takže tohle číslo snad jako poslední vychází ještě po staru.
  • Na horolezecké stěně jsme si to o prázdninách skvěle užili, není problém se dohodnout a chodit třeba jednou, dvakrát měsíčně. Co třeba pátky od 14:30?
  • Ve webové galerii jsou díky Párovi nově některé starší fotky, pro úplnost všechny nové:
    • Soutěž ALKO 2005 - Kuba, Honza (Hejkal), Pára
    • Tábor s angličany v Heřmanově Městci 2005
    • Tábor v Turnově 2006
    • Eiger 2006 z Markova foťáku
    • Betlémské světlo 2006 & 2007
    • Brýle pro Afriku, Vánoční výprava
    • Strašidla & ptactvo (viz. foto na titulce)
  • Pište komentáře k jednotlivým fotkám na webu - stačí mít googlí účet. Případně je super zábava tzv. "štítkovat", kdo se na které fotce nachází. Nikdo také nevyužívá komentářů ke článkům na našich oddílových stránkách!
  • Tajná internetová diskuse je na www.havrani.blanik.info/?p=80 - heslo si řekneme na schůzce

 

Bodování

Celé bodování k nahlédnutí online.

Skauti za listopad & prosinec


součet pořadí
Kuba 83 1.
Jirka 82 2.
Fík 81 3.
Martin 71 4.
David 66 5.
Mini-me 61 6.
Franta 49 7.

Vlčata za leden

Prosinec součet pořadí
Giovanni 47 1.
Adam 40 2.-3.
Meďák 48 2.-3.
Filip 47 4.
Leden součet pořadí
Meďák 59 1.-2.
Adam 59 1.-2.
Giovanni 57 3.
Filip 42 4.
Únor součet pořadí
Adam 24. 1.-4.
Filip 24. 1.-4.
Giovanni 24. 1.-4.
Martin 24. 1.-4.

 

Stoupání na Himalájský štít

Někteří z vás se už zúčastnili výstupu na Eiger, Himalájský štít je ale výstup možná dokonce náročnější. Není to jen tak něco pro nějaké plácaly, vystoupat na na tenhle štít sebeovládání a silné vůle může zvládnout jen pořádný skaut! V historii oddílu ho naposledy celý splnil Hvížďala a to už je nějakých pár let. Co takhle ukázat všem okolo i sami sobě, jak jste dobří?

Podmínky Himalájského štítu:

  • Plnit vždy 7 dní za sebou úkol dané etapy, můžete si vybrat jak půjdou za sebou.
  • Fyzické úkoly je třeba splnit za den, nemusí být nutně v jednom kuse.
  • V úkolech je možno pokračovat, ale nelze si je počítat znovu.
  1. čistit si zuby ráno a večer
  2. vyprat si sám každý večer ponožkty
  3. udělat drobnou domácí práci (utřít prach, vyluxovat aj.)
  4. trénovat 5 minut morseovku nebo semafor
  5. udělat jeden dobrý skutek navíc
  6. učit se 15 minut předmět, který mi ve škole nejde (ti, kdo nechodí do školy, se učí cizí jazyk)
  7. přečíst 10 stran knihy
  8. vstát o 15 minut dřív, než je nutné, nejpozději však v 7.00
  9. uběhnout 400 m
  10. mluvit slušně (počítá se i oslovení "vole")
  11. studená sprcha
  12. neodmlouvat rodičům
  13. pít všechny nápoje bez cukru
  14. odříct si televizi
  15. zápis do deníku aspoň o 100 slovech
  16. cvičit 1 hodinu (včetně tělocviku ve škole)
  17. ujít 5 km
  18. nasypat ptákům do krmítka (v zimě)
  19. naučit se 10 nových slovíček, po 7 dnech jich znát bezpečně aspoň 60
  20. trénovat 5 min. mapové značky
  21. 100 dřepů
  22. 100 kliků
  23. 10 shybů
  24. vyskákat snožmo 100 schodů
  25. 100x zvednou břemeno (malí 3 kg, velcí 7 kg)
  26. odříct si sladkosti


Kronika z Prahy plné strašidel

 

Začíná Praha plná strašidel, když přišli všichni ke klubovně, tak jsme museli jít. Tam jsme se mohli kouknout na nějáké ty šifry, jak vypadají, ale potom nám to nějak nepomohlo. Bloudili jsme po celé Praze. Gio nás vedl, ale někam až na Karlův most, potom se zeptal nějakých lidí, ale nic nevěděli. Tak jsme se museli vrátit a chvíli jsme ještě bloudili. Gio potom zkoušel na jednom strašidle skoro všechny šifry a hádanky, co jsme měli. Byl jsem skoro zmrzlej, ale už se blížil konec. Ale neměli jsme žádnou naději, že budem mít alespoň 1 bod. Když jsme museli jít zpět, tak jsme asi všechny zklamali. Potom jsme asi 20 minut museli čekat. A potom, když přišli skauti, tak to přesně nevím kolik měli bodů, ale nestihli to asi o 2 minuty. A šli jsme zpátky před klubovnu. Tak končí naše výprava po Praze plné strašidel. Dál bylo přespání v klubovně. Spali jsme ve spacím pytli, koukali na film a pili jsme horkou čokoládu. A hned druhý den jsme museli vstávat brzo, nasnídat se a rychle jít ven před klubovnu a čekat na ostatní před výpravou na sčítání vodního ptactva. Večer jsme se museli rozloučit a vrátit se do normálního života.

 

 

 

 

Zpracoval Meďák

 

 

Středočeská Žirafa

Jednoho krásného dne jsem dorazil na sraz ještě se svou skupinkou. Do vlaku jsme se dostali jen tak tak na čas. A pak už se někam jelo, už ani nevím kam. Tak tam někde jsme vystoupili a šli jsme pěšky asi 9 km až k nějakému hradu. Tam jsme museli hrát takovou hru, že jsme chodili po stanovištích, kde byly nalepené papírky s texty (něco na styl gamebooku), tak abychom sehnali trakař, brambory a povolení k táboření. Tak všichni až na mě vyrazili pěsky do chalupy, kde jsme pak spali. Moje skupinka dorazila nečekaně poslední. ;-) Potom jsme museli jednoho člena vynést na kusu klády ke svíčce, tak jako všichni ostatní. Druhý den jsme měli různé povídání o vedení skautů a skautek a různé hry. Třetí den jsme dělali to co ten předešlý. Čtvrtého dne ve 2:00 ráno nás vzbudila znělka Akty-X, potom jsme shlédli sestříhaný dil Akta-X.

No a poté nás instruktoři nechali ať si poradíme sami v prekérní situaci podle toho sestříhaného dílu (bližší info já a Fík), potom jsme šli spát. Zbytek dne jsme dělali to, co den předešlý a na večer jsme měli každý připravenou hru - v průběhu tří běhů se odehrávali různé hry.

Pátý den jsme ještě dobrali to, co jsme ještě dobrané neměli. Pak se uklízelo a vyrazilo se asi 11,5-12 km do Humpolce – samozřejmě pěšky. V Humpolci nám ujel vlak, tak jsme měli asi hodinu na různé aktivity ve městě, například si dojít na oběd. Pak už jsme odjeli, část vlakem a část autobusem (z autobusového nádraží), směr Praha.

 

Zpracoval David

Nejvíce netradiční výprava v životě

Přestože jsme udělali pár drobných hloupostí, výpravu bych zařadil mezi nejzajímavější, které kdy byly. Ještě dřív než výprava začala, zvolil Pif špatně dostupné místo srazu přímo na Vršovickém nádraží, takže vlčata z pochopitelných důvodů nepřišla. Málo nás ale rozhodně nebylo, po chvílí přijelo 8 skautek a o zábavu bylo postaráno. Z Havranů se na nástupišti sešli Pif, David a Marek, ten s námi ale nakonec nejel, protože šel za Darinou do nemocnice. Tímto jí zdravíme, ať je ti líp! :-)

Cesta vlakem uběhla velmi rychle, průvodčí nám poradil, že cestou do Měchenic máme ve Vraném nad Vltavou přesednout, byli jsme si ale jisti, že vlak by tam měl jet přímo, tak jsme se rozhodli zůstat. Nakonec jsme trochu překvapeni dojeli do Davle. Postaveni před novou situaci jsme se vydali k vesnici se jménem Řitka, neboť tu přece nesmíme vynechat.

Následující strmý kopec s převýšením nejméně 100 m jsme nakonec s drobnými potížemi zvládli. Na vrchu jsme si zahráli oblíbenou seznamovačku „Najděte toho kdo …“, ozvláštněnou ještě tím, že po každém podpisu bylo třeba oběhnout asi 50 m vzdálenou popelnici. Jaké pak bylo překvapení, když jsme se v průběhu hry posunuli asi na polovinu vzdálenosti. A dostáváme se se k druhé Pifově blbosti, zapomněl si vzít s sebou foťák, což se mu stává tak často, že to už je skoro prokletí.

Přestávka na oběd, případně jak by řekl medvídek Pů „na něco menšího“, byla asi v poledne. Rapša nás překvapila svou rozsáhlou sbírkou elektroniky včetně nabíječek na mobil. Vstávat se sice nechtělo, ale před cestou jsme si ještě zahráli hru jejíž původní název nevím, ikdyž „na šikanu“ je velmi výstižné. Náročné to bylo především na bránici, cílem je člověka uprostřed nepozorovaně šťouchnout, tak aby se mu nepovedlo uhádnout, kdo to byl. Někteří potom se smíchem na rtech dávali nenápadné velké rány a další vymýšleli všelijaké kousky, které snad ani nelze napsat.

Řitka zas takový konec světa není, neboť skrze ni vede dálnice. Vesnici jsme tedy jen prošli, případně podešli. Na další cestě jsme se potom dohodli, že když už s sebou máme oddílové PMR vysílačky, tak se rozdělíme a část lidí půjde do Dobřichovic a ostatní do Řevnic. Díky vysílačkám jsme si užili hodně srandy, teoretický 10 km dosah jsme v hustém lese zkrátili asi na jeden, což ovšem nezabránilo celé výpravě v čele s Lorou, aby si s druhou skupinou povídali i nadále. U Dobřichovic jsme potom chytili na jiném kanálu nějakou tajnou řeč, kterou nám Lora s chutí přeložila a na nádraží dotyčnému ještě pomocí velmi osobitých hrdelních zvuků odpověděla.

Ve vlaku jsme díky velmi rafinovanému šátkovému maskování druhou skupinu přehlédli, takže jsme se shledali jen díky vysílání. :-) Holky, doučte se Večerku, ať to příště lidem v metru předvedeme! Snad někdy zase dáme síly dohromady a sejde se nás ještě více. Díky Sirko, Žirafo, Tuldo, Loro, Rapšo, Snoopy, Veve a Včelko!

 

 

 

 

 

Zpracoval Pif

 

Komiks

Kalendář

Program oddílu naleznete vždy s aktuálními daty na www.havrani.blanik.info

Duben

  • 5.-6. dubna - středisková akce Blanické sázení lesa
  • 12.-13. dubna - Dvojdenní výprava na hrad Jenčov - jedno z tradičních oddílových míst
  • 25. - 27. dubna - Soutěž ALKO (Alobalová koule, kronika) - pod Kunětickou horou u Pardubic
  • [25.-27.dubna - vůdcovský kurz 18+]
  • [30.4.-4.5. - české národní jamboree Klíč - jen do servistýmu od 16 let]

Květen

  • 17.května - Blanické hry - účast nutná
  • 24.-25. května - jednodenní nebo dvojdenní výprava

Červen

  • 21.-22.června - předtáborová dvojdenka (nutná pro účast na táboře)

Červenec

  • TÁBOR! pro vlčata 20.-27.čnc, a pro skauty 13.-27.čnc (od neděle do neděle)

Srpen

  • [15.-24. vůdcovský kurz 18+]
  • poslední týden - pro členy za odměnu: výstup na Eiger (viz fotogalerie)

Havran v síti sítí

Havran se vždy do týdne objeví na našich webových stránkách, všechny najdete v sekci Kronika.

Toto číslo je možno stáhnout i v tiskové kvalitě (PDF, 1MB).

Obsah minulých čísel:

[07/11] Listopadové číslo Havrana (adresa: www.havrani.blanik.info/?p=72-havran)

Oznámení a novinky ~ Bodování za říjen ~ Výprava do Koněpruských jeskyní ~ Setkání skautů JOTI ~ Kalendář ~ Havran v síti

[07/10] Říjnové číslo Havrana (adresa: www.havrani.blanik.info/?p=67-havran)

podmínky získání Lvího skauta ~ bodování za tábor a za září ~ kronika z prázdnin: Tábor ve Vlčí ~ Jiingijamborii ve Švédsku ~ Výstup na Eiger 2007

 

 


https://zero.id/ Agen Slot https://1xbet-login.azurefd.net Agen Slot Online Resmi http://megawin.topacademy.wagor.tc.edu.tw Langkahcurang Game Slot Online Terpercaya Bandarsloto Situs Slot Pulsa Tanpa Potongan Terpercaya Slot123 Situs Slot Server Kamboja